Jessica Sjöö

Diplomerad Kost & Näringsrådgivare

Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition

Diplomerad Mat- och Viktrådgivare

Ägare och driver hälsocentret HelhetsHälsan


Jag heter Jessica Sjöö och bor tillsammans med min familj i Järfälla. Ett stort intresse för mat har alltid legat mig starkt om hjärtat. Jag brinner för att informera om förebyggande hälsa och har en stor passion och intresse för nyttig och god mat i kombination med motion. 

Kunskapen i hur maten kan påverka oss och hur vi kan stärka upp kroppen växte efter att jag studerade till Kost och näringsrådgivare. Genom en ökad förståelse brinner jag nu för att försöka hjälpa andra att informera om hur maten verkligen påverkar oss hur vi mår dagligen, hur vi själva kan förebygga och stärka upp kroppen för att undvika ohälsa. Jag arbetar även med testbaserad hälsa via Zinzinos hälsokoncept. Information om hur vi kan förebygga obalanser i kroppen.

2015 utbildade jag mig på Axelsons som “Kost och Näringsrådgivare”. Där fick jag förmånen att studera näringslära kopplat till maten, näringsfysiologi, mat som medicin samt kunskap att kunna ge individuella livsstil och receptprogram.

Jag har även studerat vidare med utbildning till “Mat och Viktrådgivare”. Jag kan därmed erbjuda dig som klient kaloriberäknade recept på frukost, lunch, middag och mellanmål om så önskas.

2018 vidareutbildade jag mig till rådgivare inom Idrottsnutrition och kan hjälpa till att  specialanpassa kosten för att förbättra effekten av träningen inom din idrott.

I januari 2019 tog jag över hälsocentret HelhetsHälsan och driver idag versamheten genom att hyra ut behandling/samtalsrum till egenföretagare inom hälsa och välmående samt även uthyrning av konferens/utbildning rum. www.helhets-halsan.se

I kursen “Ät dig frisk & Träna dig stark” som jag startat 2020 tillsammans med en kollega i branschen  kombinerar vi kost och träning med syfte att du ska få ökad förståelse och kunskap för en bättre balans i din vardag. Läs mer här: 

Genom min passion och intresse till nyttig, god och hälsosam mat för en mer balanserad vardag önskar jag att med min kunskap och kostglädje kunna överföra  till dig den härliga känslan och inspirationen!